T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Mamak Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

1.Dönem 1.Ortak Sınav Konu Soru Dağılımları ve Senaryo Seçimleri...

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM ORTAK SINAVLARI KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI VE OKULUMUZ SEÇTİĞİ SENORYOLARIN LİSTESİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 09.09.2023 tarihinde 32304 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştı. Bu yönetmeliğe Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak üzere konu soru dağılımları ilçe zümre başkanları ve Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından belirlenmiştir.

 HAZIRLANAN KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI İLE İLGİLİ HUSUSLAR

  • Bu tablolar okullarda yapılacak ortak sınavlarda hangi kazanımlardan kaç soru sorulacağının belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.

  • Konu soru dağılım tabloları Ölçme Değerlendirme Merkezinin koordinesinde il ve ilçe zümre başkanları tarafından hazırlanmıştır. Hazırlanma sürecinde il ve ilçe zümre toplantılarında alınan kararlara dikkat edilerek senaryolar oluşturulmuştur.

  • Okullarda her dersin zümre kurulları tarafından okulun ve öğrencilerin durumları gözetilerek kendilerine uygun senaryolardan birisi seçilecektir.

  • Okulda yapılacak ortak sınavın soruları, seçilen senaryoda yer alan kazanımlara uygun olarak hazırlanacaktır.

  • Senaryolar her sınav için ayrı ayrı değerlendirilerek seçilmelidir (1. sınavda 1. senaryonun seçilmesi diğer sınavlarda 2. veya 3. senaryoların seçilmesine engel değildir).

  • Okullarda yapılacak ortak sınavlar açık uçlu sorulardan oluşacağı için soruları hazırlayan zümre kurulları sınavın değerlendirilmesi amacıyla o sınava ait dereceli puanlama anahtarı (rubrik) da hazırlayacaktır. Değerlendirme bütünlüğünün sağlanması amacıyla her öğretmen, hazırlanan puanlama anahtarına göre sınav değerlendirmesi yapacaktır.

  • Konu soru dağılım tablolarında * ile işaretlenen kazanımlar uygulama kazanımlarıdır. Bu kazanımlara sınıf içi yapılacak uygulama sınavlarında yer verilecektir. Uygulama sınavlarında hangi kazanımlardan kaç sorunun sorulacağı ders öğretmeninin sorumluluğundadır.

  • 9. sınıflar Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik derslerinden I. Dönem II. yazılı sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Bu sınavlara ait konu soru dağılım tabloları ayrıca yayınlanacaktır.


ÖNEMLİ AÇIKLAMAYI DİKKATLİCE OKUYUNUZ...

Aşağıdaki tablolarda bakanlığımızın paylaştığı soru dağılım tabloları ve senaryo seçenekleri yer almaktadır. Kültür dersleri ve meslek derslerine ait tabloları incelemek için bakanlığımızın paylaştığı linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz. Tablolardan yer alan senaryolardan, okulumuzda hangi derste hangi senaryonun uygulanacağını belirten tabloya ise aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Okulumuzdaki kültür ve meslek derslerine ait sınıf bazında seçilen senaryo seçeneklerini tablosuna erişim için tıklayınız. 

 

 BAKANLIĞIMIZIN PAYLAŞTIĞI GENEL TABLOLAR

KÜLTÜR DERSLERİ

KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI 

 

9. SINIF   10. SINIF   11. SINIF   12. SINIF
             
Türk Dili ve Edebiyatı   Türk Dili ve Edebiyatı   Türk Dili ve Edebiyatı   Türk Dili ve Edebiyatı
Matematik   Matematik   Matematik   Matematik
Fizik   Fizik   Fizik   Fizik
Kimya   Kimya   Kimya   Kimya
Biyoloji   Biyoloji   Biyoloji   Biyoloji
Coğrafya   Coğrafya   Coğrafya   Coğrafya
Tarih   Tarih   Tarih   T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi   Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi   Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi   Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İngilizce   İngilizce   İngilizce   İngilizce
    Felsefe   Felsefe    

 

 

MESLEK LİSESİ ALANLARI

KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI



Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.10.2023 - Güncelleme: 01.11.2023 17:08 - Görüntülenme: 16148
  Beğen | 4  kişi beğendi