ANKARA / MAMAK - Mamak Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

22 Mart 2024 Cuma günü misafirlerimiz Avukat Ünal Ülger, Uzman İsa Altun, Derya Şaşmaz 9 ve 10. Sınıflarımız icin bağımlılık yapan madde kullanma suçları, dijital bağımlılık ve madde bağımlılığı konularında seminer vermişlerdir.

Bu güzel seminer için emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Mrt

Gezi Kulübümüz, Kütüphaneler Haftası kapsamında, Millet Kütüphanesine gezi gerçekleştirmiştir.

Gezi kulübü öğretmenlerimize teşekkur ederiz.

Mrt

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan; "Gençlik ve Güvenli Gelecek Projesi" kapsamında öğrencilerimizi; terör örgütlerinin her türlü propaganda çalışmaları ile ilgili bilinçlenmeleri ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı gelebilecek tehditlere karşı milli şuurla hareket etmelerine katkı sağlamak amacıyla, okulumuz öğrencilerine yönelik konusunda uzman ilgili kurum personelleri tarafından 18 Mart 2024 tarihinde sunum yapılmıştır. Öğrencilerimiz sunuma katılım sağlamış olup, ilgi ile uzmanları dinlemişlerdir.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne ve sunum yapan uzmanlarımıza sunumlarından ötürü çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılının kutlamak ve Çanakkale Şehitlerimizi Anmak amacıyla  tüm idareci, ögretmen ve ögrencilerimizin katılımıyla okulumuz konferans salonun da bir  program düzenlendi.

Törenin hazırlanmasında emegi geçen Muhasebe Öğretmenimiz Mehmet Balkış, Edebiyat Ögretmenimiz Melike Çevik, Matematik Öğretmenimiz Cafer Gökmen ve tüm gorevli ögrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yılını tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte coşkuyla kutladık.

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve minnetle anıyoruz.

Törenin hazırlanmasında emeği geçen Edebiyat Öğretmenimiz Perihan BAL ,Müzik Öğretmenimiz Şule TUNCER'e ve görevli öğrencilerimize teşekkür ederiz...

Mrt

Yurt genelinde yapilacak olan deprem tatbikatımızı tüm idareci ve ögretmenlerimizin yönetiminde başarı ile tamamladık.

İlk sirenle sınıflarımızda çök kapan tutun hareketini yaptık, ikinci sirenle birlikte sırayla her katı öğretmenlerimizin eşliğinde boşaltarak toplanma alanında toplandik.

Mrt

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 9-10-11 ve 12. sınıflarımızdaki öğrencilerimize 24-26 Şubat tarihlerinde  iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri görevli öğretmenlerimiz tarafından verilmiştir.

Ara

Okulumuzun Gezi Tanıtma ve Turizm kulübü öğretmenleri Ayça ACAR KARAİN ve Fatih YILMAZ tarafından düzenlenen gezi ile, 11.sınıflarımızdan Tarih notları iyi olan öğrencilerimiz Ulucanlar Cezaevi Müzesini gezdiler, yakın tarihimiz hakkında bilgi aldılar.

Geziyi düzenleyen kulüp öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 85'nci yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Türk milletinin kurtuluş ve varoluş mücadelesinin en büyük kahramanı, büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK her zаmаn yüreğimiz de yаşаyаcаk.

Anma töreninde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Bu yıl Cumhuriyetimizin 100.yılını büyük bir çoskuyla tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte kutladık.

Basta Cumhuriyetimizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu vatan uğruna canlarını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi hürmet ve minnetle anıyoruz.

Ayrıca törenimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Ekm

13 Ekim Cuma günü tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla okulumuzda gerçekleştirilen deprem tatbikatını başarı ile tamamladık.

Eyl

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü  nedeniyle  18 Eylül Pazartesi günü okulumuzda şehitlerimizi anma töreni düzenlendi.

Törene tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı.

15 Temmuz gecesi şehit olan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.Ruhları şad olsun.

Törende emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyoruz.

Tem

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde meydana gelen askeri darbe girişiminin halk başta olmak üzere, emniyet güçleri ve vatanseverler tarafından bastırılması sonrasında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiştir. Bu nedenle her yıl 15 Temmuz da anma ve kutlama törenleri düzenlenmektedir.

Bu önemli gün ile ilgili etkinlik ve görsel temalara aşağıdaki linkte yer alan resmi web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Tem

08-11 Mart  2023 tarihleri arasında düzenlenmesi uygun görülen 15. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının, Ülkemizde 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle ertelenmişti.

Bu nedenle ertelenen 15. Uluslararası MEB Robot Yarışması  06-09 Eylül 2023 tarihleri arasında Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde düzenlenecektir.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimize duyurulur, katılımlarını bekleriz.

Haz

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Menşure Yılmaz, e-Twinning kapsamında “ Pandora’s Box in Homes and Poctkets” ( Pandora'nın Kutusu Evlerde ve Ceplerde! ) projesini 9,10 ve 11 sınıf öğrencilerinden oluşan 10 öğrenci ile yürütmüştür. Türkiye'nin ve Dünya’nın farklı şehirlerinden 9 öğretmen ve 14-17 yaş arası 96 öğrencinin buluştuğu projemiz, Şubat 2023 ile Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 15 Şubat 2023 tarihinde yapılan toplantıda projenin planı ve işlenişi oluşturulmuş ve akabinde çalışmalara hızlı bir şekilde başlanmıştır.