T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Mamak Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Pandora's Box In Homes And Pockets...

            Okulumuz İngilizce Öğretmeni Menşure Yılmaz, e-Twinning kapsamında "Pandora's Box in Homes and Pockets" (Pandora'nın Kutusu Evlerde ve Ceplerde!) projesini 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerinden oluşan 10 öğrenci ile yürütmüştür. Türkiye'nin ve Dünya'nın farklı şehirlerinden 9 öğretmen ve 14-17 yaş arası 96 öğrencinin buluştuğu projemiz, Şubat 2023 ile Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 15 Şubat 2023 tarihinde yapılan toplantıda projenin planı ve işlenişi oluşturulmuş ve akabinde çalışmalara hızlı bir şekilde başlanmıştır.

 

Küreselleşen dünyamızda dijital teknoloji hayatımızın her alanında kullanılmaktadır. Ancak günümüzün küresel sorunu olan COVID-19 pandemisi, kendi içinde kendi dijital vatandaşlarını, dijital sistemlerini, pazarlarını ve dijital tehditleri yaratmıştır. Bu durum insana kolaylık yanında  tehlikeyi beraberinde getirdi. Siber zorbalık, kimlik avı , kimliğe bürünme, casusluk, siber şantaj, gasp vb. Bu nedenle interneti güvenli bir şekilde kullanmak tüm bireyler için önemli hale gelmiştir. Bu bilgilerin ışığında projemiz öğrencilerimize yapıcı medya mesajları ve diyaloglar oluşturabilme becerisi, medya okuryazarlığı bilinci oluşturma, eleştirel düşünmeye teşvik etme, mesajları değerlendirirken bireysel, kültürel, politik, sosyal düşünebilme, dijital sorumluluklarını ve dijital haklarını öğrenebilme, Avrupa vatandaşlığının bir parçası olma ve İngilizceyi gerçek hayatta kullanmak için uyum sağlayabilme becerilerini kazandırmayı amaçlamıştır.

Mamak Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; 5 ay gibi kısa bir sürede iki tane e-Twinning projesini başarı ile sonlandırmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Ocak 2023 – Mart 2023 arasında yaptığımız “ English Language Wagon to Innovation Station” ve Şubat 2023- Mayıs 2023 arasında yaptığımız “ Pandora’s Box in Homes and Pockets” adlı projelerimizi tamamladık. Mamak Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi e-Twinning ekibinin çalışkan ve bir o kadar da öğrenmeye açık olan öğrencileri ile bu kadar kısa sürede iki proje yapmanın ve öğrencilerimizin kendilerini her alanda geliştirmelerini ve farklı illerde ve ülkedeki akranları ile faydalı ve eğitici çalışmalarda yer almalarının verdiği mutluluğa sahibiz.

Bu projeler sayesinde, öğrencilerimiz proje tabanlı öğrenme mantığını kavrayarak işbirlikçi ve ortak ürünler oluşturdular ve 21. yüzyıl becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Yabancı dil olarak İngilizcenin önemini ve farklı ülkelerdeki akranları ile ortak çalışmalar yaparak fikir alışverişi yaptılar, gelişen dünyamızda yabancı dilin önemini fark etme ve eşsiz bir dil gelişimi yolculuğuna çıkma imkânını buldular. Öğrencilerin katılımı artırılarak medya okuryazarlığı, internetin faydalı kullanımı, Web 2.0 araçlarının kullanımı eğlenceli bir şekilde öğretilmeye çalışıldı. Ayrıca sosyal medya ve internetteki tehlikenin boyutu hakkında farkındalıkları geliştirilmeye çalışıldı.

e-Twinning projelerinin danışman öğretmeni Menşure YILMAZ bu süreçte desteklerini ve inancını esirgemeyen başta okul müdürü Sefer VANLI’ya, meslektaşlarına ve büyük bir özveri ile çalışmaları yapan öğrencilere teşekkürlerini bir borç bilmektedir. 2022-2023 Eğitim öğretim yılının son günü öğrenciler karne sevinçlerini, projemize ait sertifikalarını okul müdürümüz Sayın Sefer VANLI’nın elinden alarak taçlandırmıştır.

Mamak Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak yeni eğitim öğretim yılında yeni projeler ile yolumuza devem edeceğiz.

19-06-202319-06-202319-06-202319-06-2023

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.06.2023 - Güncelleme: 19.06.2023 15:50 - Görüntülenme: 106
  Beğen | 0  kişi beğendi