T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Mamak Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kayıt ile İlgili Bilgiler


Kayıt Yenileme İşlemleri Kılavuzu için tıklayınız


MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

a) Mesleki Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Her yaşta başvurmak mümkündür.

b) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

c) Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

d) Astsubay hazırlama okulları, anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

e) Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

f) Açık Öğretim Lisesinden ayrılanlar.

g) Yurt dışında öğrenim görmüş olanların öğrenim düzeylerini gösteren denklik belgeleri, yukarıdaki şartlardan birisini taşıyanlar, (Denklik belgesi ile Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt için başvuran öğrencilerin denklik belgesinde belirtilen düzeylere göre, ilköğretim okulu mezunu veya lise ara sınıf öğrencisi olarak kaydı yapılır. Lise ara sınıf seviyesindeki öğrencilerin denklik belgesinde; toplam dönemi, toplam kredisi ve alanlara göre kredisi ile döneminin belirtilmiş olması gerekmektedir)

 

YENİ KAYIT İŞLEMLERİ

Mesleki Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine YENİ KAYIT denir.

 Kayıt Yenileme ve Yeni Kayıt Terimleri Arasında Ne Fark Vardır?

Mesleki Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırmak "yeni kayıt", Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları kabul edilen öğrencilerin, öğrenimlerine devam edebilmek ve sınavlara girebilmek için yaptırdıkları işleme ise "kayıt yenileme" denilmektedir.

 

 Öğretim Yılı Başında Mesleki Açık Öğretim Lisesine Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Mesleki Açık Öğretim Lisesine, sağlık durumu ve okul/kurumca belirlenecek diğer şartlar öğrenim görmek istediği meslek eğitimine uygun olanlardan;

  1. İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar,

  2. Ortaöğretim düzeyindeki okullardan ayrılanlar, (tasdikname alanlar)

  3. Ortaöğretim düzeyindeki okullardan mezun olanlar, (lise diplomalı)

  4. Denklik belgelerinde belirtilen öğretim düzeylerinin yukarıdaki şartlardan birisini taşıması durumunda, yurt dışında öğrenim görmüş olanlar yaptırabilir.

 

Ara Dönemde Mesleki Açık Öğretim Lisesine Kimler Kayıt Yaptırabilir?

4 yıllık liseden, alacağı hiçbir alan/dal dersi (meslek dersi ) kalmayan, 12. sınıf sonunda tasdikname ile ayrılanlar.

Öğrencilik durumu silik olup alan/dal derslerini tamamlamış olanlar ile Açık Öğretim Lisesine geçmek isteyen silik ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname almış öğrencilerin kayıt işlemleri yapılacaktır.

 

Yeni Kayıt Ücreti Ne Kadar, Nasıl Yatırılır?

Mesleki Açık Öğretim Lisesinde yeni kayıt ücreti iki kısım olarak yatırılacaktır. İlk kısım olan 20,00 TL.´yi Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasınınherhangi bir şubesine T.C. Kimlik numarası bildirilerek, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü hesabına yatırılacak, ikinci kısım olan 5,00TL ise kaydını yaptıracağı Okul/Kurumun okul aile birliği hesabına, kırtasiye, personel ve diğer giderlerinde kullanılmak üzere makbuz karşılığında yatırılacaktır.

      2012-2013 öğretim yılında Mesleki Açık Öğretim Lisesi kapsamında yüz yüze eğitime devam eden imam hatip lisesi öğrencileri 20,00 TL diğer alanlarda yüz yüze eğitime devam eden öğrenciler 35,00 TL. her dönem için temrinlik ücreti öderler.

Kayıtlı olduğu halde yüz yüze eğitime devam etmeyen öğrencilerden bu ücret alınmaz.

 

Yeni Kayıt İçin Gerekli Belgeler

  • Nüfus cüzdanının fotokopisi
  • Bir adet vesikalık renkli fotoğraf,
  • Kayıt Zarfı
  • Öğrenim Belgesi (Tasdikname ve başarı durum belgesi, denklik belgesi) aslı,
  • Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, kayıt ücreti muafiyeti olan adaylardan 4.madde de belirlenen durumlarıyla ilgili belge örneği
  • Varsa Kalfalık-Ustalık belgesinin onaylı örneği

Kayıt şartları taşıyan vatandaşlarımız, Mesleki Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptırabilirler.

Yeni kayıt için gerekli olan evrakları tamamlayanlar ilan edilen yeni kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Yeni Kayıt tarihleri her eğitim öğretim yılı başlamadan Mesleki Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi iş takvimi www.maol.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanır.

 

Daha önce bir liseden mezun oldum, Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırabilir miyim?

Daha önce herhangi bir liseden mezun olan kişiler, Mesleki Açık Öğretim Lisesinin programında belirtilen alanlardan herhangi birine kayıt yaptırarak ikinci lise diploması alabilmektedirler.

 

 KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

 

Kimler Kayıt Yenileme İşlemi Yapabilir?

  • Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden, öğrencilik durumu aktif veya donuk olan (2011-2012 Öğretim yılı II. Dönem yeni kayıt olanlar hariç) tüm öğrenciler kayıt yenileme işlemini yapabilirler.
  • Kayıt yenileme ücretini yatıran öğrenciler, Kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine başvurarak kayıt yenileme işlemini yaptırabilirler,
  • Ücret muafiyeti olan öğrenciler durumlarını belgelendirmeleri halinde kayıt yenileme ücreti yatırmayacaklardır.
  • Kayıt yenileme ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu kayıt işlemlerinin yapıldığı okul müdürlüklerinde kalacaktır.
  • Kayıt yenileme yapan öğrencilerimiz ders seçim işlemlerini yaptıktan sonra okul müdürlüklerinden kitaplarını alabileceklerdir.
  • Kayıt yenileme işlemi yaptıran öğrenciler II. Dönem sınavları için 02 Nisan 2012 tarihine kadar ders seçimini yapabilirler, sınava girmek istedikleri yeri, adres ve telefon bilgilerini güncelleyebilirler
  • Öğrencilik durumu silik olduğu halde Açık Öğretim Lisesine geçiş yapmak isteyen öğrencilerde kayıt yenileme işlemi yaptırabilirler.
  • Belirtilen tarihlerde kayıt yenileme işlemi yaptırmayan öğrenciler yüz yüze eğitime devam edemezler, 12-13 Mayıs 2012 tarihlerinde yapılacak olan 2. Dönem uzaktan eğitim dersleri sınavlarına katılamazlar.

 

Kayıt Yenileme Ücretleri Kaç Lira, Nasıl Yatırılır?

Mesleki Açık Öğretim Lisesinde yeni kayıt ücreti iki kısım olarak yatırılacaktır. İlk kısım olan 20,00 TL.´yi Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numarası bildirilerek, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü hesabına yatırılacak, ikinci kısım olan 5,00TL ise kaydını yaptıracağı Okul/Kurumun okul aile birliği hesabına, kırtasiye, personel ve diğer giderlerinde kullanılmak üzere makbuz karşılığında yatırılacaktır.

2011-2012 öğretim yılında Mesleki Açık Öğretim Lisesi kapsamında yüz yüze eğitime devam eden imam hatip lisesi öğrencileri 20,00 TL diğer alanlarda yüz yüze eğitime devam eden öğrenciler 35,00 TL. her dönem için temrinlik ücreti öderler. Kayıtlı olduğu halde yüz yüze eğitime devam etmeyen öğrencilerden bu ücret alınmaz.

 

Kayıt Yenileme İşlemleri Kılavuzu için tıklayınız

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.12.2014 - Güncelleme: 03.12.2014 12:25 - Görüntülenme: 4721
  Beğen | 0  kişi beğendi