OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Eskiden okulumuzun olduğu yerde Karaağaç ve Altıağaç 'tan gelen sularla çalışan  bir  su değirmeni olduğu bilinmektedir.   Bu su değirmeni çalıştırıp Hatip Çayına akar ve  değirmene  ''Cavcav 'ın Değirmeni '' denirdi.

Etrafı bağ evleriyle kaplı bir mahalle idi. Ankaralılar burayı sayfiye yeri olarak kullanırlardı .Hatip  Çayında çamaşırlar  yıkandığı; pekmez , salça , bulgur kaynatıldığı ve bu evlerin çoğunun bahçelerinde begonyalar olduğu söylenmektedir.

Okulumuzun inşaatı 1988 yılında başlamış 1997 de sona ermiştir. Okul ,eğitim – öğretime 1996-1997 yılı başında önceki ismi Mamak Ortaokulu olan Bilge Kağan İlköğretim Okulu binasında başlamış, 20 Ekim 1997 de şu andaki binasına taşınmıştır.

Önceleri   Şafaktepe Ticaret Meslek Lisesi olan ismi  , Makamın 23/07/1996 gün ve 1566 sayılı onayıyla '' Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesi ''  olarak değiştirilmiştir.

Okul binası 10222/Y1 nolu ( spor salonlu ) tip projeye göre inşa edilmiş olup , öğrenci mevcudunda büyük bir artış olması üzerine ,ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmiş ve ikili öğretime geçilmiştir.

Okulumuzun 2014-2015  Eğitim – Öğretim yılından itibaren adı '' Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  ''olarak değiştirilmiştir.

pσwєrєd вч в1c4kc1

Yayın: 18.09.2014 - Güncelleme: 11.07.2023 12:29 - Görüntülenme: 4197